Çocuğunuzun Başarılı Bir Öğrenci Olması İçin Yapılması Gerekenler

Her çocuk başarılı olmak ister ve tabi ki her veli de çocuğunun başarılı olmasını ister. Ancak bu başarının sağlanabilmesi öğrencinin de velinin de yapması gerekenler ve dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Özellikle küçük yaştaki veya ilkokul çağındaki çocuklar için özellikle anne babalara oldukça fazla iş düşmektedir.

Çocuğun Okul Başarısı Aileler Neler Yapmalıdır?

Öncelikle her çocuğun zekâ düzeyinin farklı olduğu göz önüne alınmalı ve çocuklar üzerinde fazla baskı yaratmadan bu konunun üzerine eğilmelidir.

Genel olarak velilerin yanlışları, çocuklarının her konuda başarılı olmasını istemekten geçer. Bu durum pek çok çocukta geçerli olamadığından dolayı da çocuğun başarısız olduğu düşünülür ve bu durum çocuk üzerinde baskı oluşturur. Ancak her çocuğun ilgi alanının farklı olduğu bilinir ve eğitim hayatına bu durum göz önünde bulundurularak yön verilir ise çocuk başarılı ve uzman bir çocuk olarak büyüyebilir.

Çocukların Başarılı Olabilmesi İçin Velilere Bazı Öneriler

Çocuklar özellikle anne-babalarının onlara güvenmesini isterler. Çocuğun başarılı olacağına inanmak ve bu güveni çocuğa göstermek çocuk üzerinde olumlu etki sağlamaktadır.

Çocuklara verilecek olumlu mesajlar ve onlara yönelen övgüler de çocuklar üzerinde olumlu etki yaparak başarıya ulaşmayı sağlamaktadır.

Çocukların okul hayatının en önemli parçası olan öğretmenlerle velilerin bire bir ilişki içerisinde olması da başarılı olmanın en önemli adımları arasında yer almaktadır. Bu sayede çocukta yer alan herhangi bir olumsuz durumdan direkt haberdar olunabilecek ve müdahele edilebilecektir. Okulda yapılan toplantıları kaçırmamak ve hepsini takip etmek de okul hayatının başarılı olabilmesi için mutlaka şarttır.

Özellikle küçük yaştaki çocuklarda durmak bilmeyen bir soru sorma potansiyeli yer almaktadır. Onların sorularına cevap vermek ve onlarla ilgilenmek çocuğun öğrenmeye karşı olan ilgisini daima canlı tutar ve bu da başarıyı tetikleyen faktörler arasında yer alır.

Okan Bal
Uzman Psikolojik Danışman ve Aile Terapisti

onlineterapim-randevual