Üniversite YKS Tercihleri Nasıl Yapılacak – Ankara Tercih Danışmanlığı
Üniversite YKS Tercihleri Nasıl Yapılacak, Ankara Tercih Danışmanlığı
Üniversite YKS Tercihleri Nasıl Yapılacak, Ankara Tercih Danışmanlığı
Çocuk eğitiminde sevgi ve disiplin bir denge içinde olmalıdır; tabii anne-babanın modelliği de son derece önemli. Çocuk gördüğünü taklit eder, davranış repertuvarı anne-baba ve çevre ile zenginleşir. Anne-baba tutarsız davranıyorsa, net olmakta zorlanıyorlarsa ya da farklı tutumlara sahip ise, çocuğun her istediği oluyorsa, engellenmeyi öğrenemez, kendi iç disiplinini oluşturamaz… Ayrıca çocukta stres oluşturan etkenler de davranış sorunlarına yol açar. Ailenin yaşantısındaki değişimler (ev değişimi-ekonomik sorunlar-aile bireyleri veya bir yakının ölümü-kardeş doğumu-annenin çalışmaya başlaması) Anne-baba arasındaki sorunlar, boşanmış aile Ebeveynlerin tutum…
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite, çocukluk döneminde en çok teşhis edilen davranış bozukluğudur. Okul çocuklarında, 50 kişilik sınıfta ortalama 1-3 öğrenci bu problemden etkilenmektedir. Erkeklerde 5 kat fazla görülür. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun belirtileri nelerdir? Temel belirtileri çocuğun gelişim seviyesine uygun olmayan aşırı hareketlilik, dikkat süresi ve çelinmesinde sorunlar, düşünmeden-dürtüsel hareket etme davranışlarıdır. Tüm çocuklarda bütün belirtilerin olması gerekmez. Problemin dağılımı, her çocukta farklı oranlarda olabilir. Hiperaktivite olmadan, sessiz, çekingen, kendi halinde, yavaş ve dalgın çocuklara “Dikkat eksikliği bozukluğu” tanısı…
12-18 aylık Size karşı çıkan davranışlar sergilemeye başlar. Bunu genelde yemek yemesini, uyumasını ya da banyo yapmasını istediğinizde yaptığını gözlemleyebilirsiniz. Genel olarak bu yaş civarında öfke nöbetleri geçirmeye de başlayacaktır. 2 yaşında İki kişiliği varmış gibi gözükür: Yumuşak başlı/direnen ve sakin/sinirli. Öfke nöbetleri ağlama, vurma ve ısırmaya da dönüşebilir. 3 yaşında Konuşma ve dil yeteneklerini geliştirdikçe, çocuklar bunları hayal kırıklıklarını ve öfkesini dışa vurmanın alternatif bir yolu olarak kullanmaya başlarlar. Bu yüzden de daha az asabi davranış sergilerler. 4 yaşında…
Bebekler aslında uyku düzenine çabuk alışırlar. Ancak bu konuda ebeveynlerin sakin ve sabırlı olması gerekir. Bebeğiniz büyüdükçe dış dünyayı tanımaya başlayacak ve gece uykuları uzarken gündüz uykularında azalmalar hatta bunun yerini ufak şekerlemeler alacaktır. Bebeğinizin kendi uyku düzenini ayarlamasına fırsat vermeli ve ona zaman tanımalısınız. Bu nedenle ona karşı sabırlı olun. Böylelikle onun uyku döngülerinin giderek belli bir düzene girdiğini göreceksiniz. İşte, öneriler… 1. Gündüz sık sık kucağınıza alarak dış dünyanın farklılıklarını algılamasını sağlayın. 2. Gün içerisinde olabildiğince uyanık tutmaya…
Çocuk ve Ergenlerde Ortaya Çıkan Psikolojik Sorunlar Konusunda Aileler bir Uzmandan Yardım Alarak Daha Sağlıklı Şekilde Sorunla Başedebilirler. Okul öncesi döneme ait gelişim sürecinde bulunan (0-6 yaş aralığı) çocuğa sahip aileler sıklıkla şu sorunlarla bir terapistten yardım isterler: *Yemek, tuvalet ve uyku alışkanlıkları kazandırmada karşılaştığı güçlükler, *Çocuğun aşırı hareketli olması, çocuğa söz dinletememe ve inatlaşma gibi sorunlar, * Çocuğun anne-babadan ayrılma kaygısı, *Okul korkusu, konuşma bozuklukları, tırnak yeme alışkanlığı, parmak emme, *Kardeş kıskançlığı. Okul döneminde bulunan çocukların (6-12 yaş aralığı) yaşadığı sorunlar: *Öğrenme güçlükleri,dikkat eksikliği,…