Bunun birden fazla nedeni var. Aslında bilinmez bir durum olmasa da beyin hakkında bilmediğiniz gerçekler sizi çok şaşırtacak. İnsan beynini küçümseyenler ise insan beyni hakkında artık daha farklı şeyler düşünmeye başlayabilir.

Sizler için insan beynindeki 10 enteresan durumu inceledik. Bu araştırma sonucunda bizler çok şaşırdık. Siz de beyin ve beyincik hakkında şaşırmaya hazırsanız başlayalım.

1. Bir insanın beyninde 90 milyar kadar nöron yani sinir hücresi bulunmaktadır. Bir insan 90 milyara kadar saymayı kaç günde gerçekleştirebilir bilinmez ama beyindeki sinir hücreleri bu şekilde tespit edilmiş.

2. Beynimizin sol kısmında, sağ tarafına göre 200 milyon daha fazla nöron bulunmaktadır.

3. Beynimizde bulunmakta olan nöronların (sinir hücreleri) büyüklükleri 4 ya da 100 mikron yani milimetrenin binde biri arasında bir değişim göstermektedir.

4. Oldukça küçük yapılı olmalarına rağmen, günümüz biliminde tek nöron (sinir hücresi) üzerinde ölçüm yapılabilmektedir. Beyne mikro elektrotların yerleştirilmekte olduğu bu işlem ile “Tek- ünite-kaydı” ismiyle bilinmektedir.

5. Beynin cinsiyete göre farklılık göstermekte olduğu konu tartışmalı olan bir konudur. Ama 2014 yılında yürütülmekte olan araştırmaya göre kadınların
beyninde daha çok miktarda gri madde bulunmaktadır. Griliğin çok miktarda olması demek dil yeteneklerinin oldukça iyi gelişmiş olduğu anlamına gelmektedir.
Eğer düzenli olarak hiç aksatmadan egzersiz yaparsanız hipokampüste bulunmakta olan gri olan madde miktarını arttırabilirsiniz.

6. Erkeklerinin beyin yapılarında daha çok ak madde bulunmaktadır ve beyinde bulunmakta olan omurilik sıvısı olduğu düşünülmektedir. İnsan Beyni Hakkında 10 İlginç Bilgi Bilim insanları birçok alanda olduğu gibi insan anatomisinde de önemli araştırmalar yapmıştır. Günümüze gelene kadar insan vücudunda yer alan bölümler arasında en ilgi çekici kısım ise beyin olarak öne çıkıyor.

7. Yağ beyniniz için oldukça faydalıdır ama kalbiniz için zararlı olabilmektedir. Miyelin de dâhil, insan beyninin yarısından çoğu yağdan oluşmaktadır.

8. İnsan beyni tam ortalama olarak 1,5 kilo ağırlığa sahiptir ve beden ağırlığının %2 ya da %3’lük kısmını oluşturmaktadır. Ama vücutta bulunmakta olan vücut oksijeninin %20’sini ve vücut glikozunun %15 ya da %20’sini tüketmektedir.

9. İnsan beyni çok fazla enerji üretmektedir. Uyumakta olan beyin 25 watt’lık bir ampulü bile çalıştırabilecek kadar enerji bulunmaktadır beyinde.

10. Beynimiz evrim sürecindeyken sürekli olarak küçülmüştür. Hâlâ da küçülmektedir. Bu esnada da beynimizin verimliliği artmış bulunmaktadır.