Bazen sadece birkaç kuralı izleyerek eski düzenimize kavuşabiliriz. O zaman ne duruyoruz?

1. Yediklerinize dikkat edin
Enerjinizi arttırmak için zengin meyve, taze sebze ve tam tahıl ürünlerden oluşan diyet ön koşulunuz. İştahınız yoksa veya diyetteyseniz, bol vitamin ve mineralleri içeren takviyeler alın. O harika tatlılardan uzak durun (çikolatalar, gazlı içecekler, hamur işleri) çünkü bu ürünlerin fazlası kendinizi aşırı yorgun hissetmenize neden olmaktadır.

2. Kafeini azaltın
Uyarıcı olarak bilinen kafein yorgunluğa karşı direnci arttırır. Ancak fazla tüketimi aslında sorunu ağırlaştırmaktadır. Dolayısıyla, çok kahve içenler (günde ortalama 5 bardaktan fazla) normal içenlere (günde 1 bardak) oranla yorgunluğa karşı daha duyarlıdırlar.

3. Bol su için
Su, vücut dengesi için hayati önem taşır. Su, vücudun ihtiyacı olan besin, vitamin ve mineralleri saklayıp atık malzemelerden kurtulur. Su eksikliği telafi sorunlarına neden olur ve böylece yorgunluk artar.

4. Spor yapın
Genel inanışın aksine, düzenli fiziksel aktivite vücudu yormaz. Spor yaparsanız canlanmış olacaksınız, stres seviyeniz düşecek- ve her şeyden önce kilo vereceksiniz! Böylece harekete geçen beyin, kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan hormonları daha çok serbest bırakacak. Ayrıca spor yapmak, bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

5. Tercihinizi yeşilden yana kullanın!
Doğa, en iyi bilineni ginseng olan anti-yorgunluk maddeleri içerir. Ginseng hem fiziksel hem de entelektüel uyarıcıdır ve yorgunluk hissedildiği zaman tavsiye edilir. Çok hızlı etki eder. Ayrıca arı sütü de salt besin ve enerji konsantresidir. Genel vücut faaliyetinizde “sıçrama başlatır” ve strese, soğuğa karşı vücut direncinizi arttırır.

6. Aralıklarla sıkı diyet uygulayın!
Çok eski bir reçete: Ayda 1 kez 15 saat sıkı bir diyetle vücudu temizlememizi öneriyor. Önceki akşam hafif bir yemek yiyin. Akşam 9’dan sonra kesinlikle bir şey yemeyin. Ertesi gün öğlene kadar sadece su için. Vücudu besinlerden mahrum bırakarak, toksinlerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olun. Öğlen yemeği olarak, yine hafif bir yemek yiyin. Harika bir zindelik hissedeceksiniz!

 

 

Okan Bal
Uzman Psikolojik Danışman ve Aile Terapisti

Sorunlarınızın Daha Sağlıklı Çözümü İçin
“Online Terapi” Randevusu Alabilirsiniz.

onlineterapim-randevual