nullBazı durumlara objektif bakmak ve zihnimizi rahatlatmak için onlara belirli bir uzaklıktan bakmak çok önemlidir. Rahatlamaya çalışın ve olaylara farklı bir perspektiften bakmayı öğrenin.

Bazen o kadar fazla zorlukla karşıkarşıya kalırsınız ki sizi aşağı çeken negatif düşüncelerden kaçınmak çok zor olabilir.

İş stresi, evde oluşan krizler, finansal kayıplar sizi psikolojik olarak etkileyen şeylerdir, bunlar sizi kaçınılmaz bir şekilde depresyona sürükler.

En kötü kısmı da günlük zorunluluklarınızı yerine eskort girl getirmeye çalışmaya o kadar odaklanırsınız ki, zihninizi rahatlatmak, kendinize odaklanmak ve zamanı hislerinize yoğunlaştırmak için elinizde çok az bir zaman kalır.

İnsanlar robot olmadıkları ve taştan yapılmadıkları için, kırılma noktasına ulaştığınız bir an gelir. Bu noktada hapsedilmiş hislerimizi ve istenmeyen tepkilerimizi serbest bırakırız.

Bu yüzden, zihnimizi rahatlatmak ve içimizde biriken duyguları serbest bırakmak için yollar aramaya başlamamız çok önemlidir.

İlk başta kolay olmayabilir, yine de tavrınızı iyileştirmeyi deneyin ve birikmiş duygularınızı daha ciddi bir soruna dönüşmesini engellemek için tüm gücünüzle elinizden gelen her şeyi yapın.

Bu yüzden bugün size, kendinizi bunalmış hissettiğiniz ve kendinizi karmakarışık bir noktada bulduğunuz zamanlar için uygulayacağınız birkaç ipucu vermek istiyoruz.

Daha fazlasını öğrenmeye hazır mısınız?

1. Zihninizi bir anlığına boşaltmayı ve rahatlatmayı deneyin

 

Bir seferde çok fazla şey düşünüyorsanız, zihninize çözülmesi gereken sayısız problemle çok fazla yüklenirsiniz, bu da negatiflikten uzaklaşmayı zor bir hale getirir.

Bu durumlar bazen kaçınılmaz olsa da, bir dakikanızı iyice düşünmek için ayırın.

Bu 60 saniye boyunca reset butonuna basarak zihninizi boşaltacaksınız ve her şeyi kazıyıp yok ederek baştan başlamaya izin vereceksiniz.

Bu ne yapmaya ihtiyacınız olduğuyla ilgili daha düzgün düşünmenize yardımcı olacak, daha önceki halinizden daha sakin hissedeceksiniz.

 

2. Şikayet etmeye bir son verin

Bazen iyimserliğin eksikliği çoğu şeyi negatif görmenin direkt olarak bir sonucudur. Eğer başınıza gelen şeyleri nasıl yorumladığınızı düşünmeye başlarsanız, belki de stresinizin ve depresyonunuzun kaynağını bulacaksınız.

Şikayet etmeye bir son verin derken şunu kastediyoruz, durumunuzu kendiniz için bir meydan okuma gibi kabul edin ve pozitif sonuçlara ulaşmanın yollarını bulun.

Zor ve can sıkıcı zamanlardan geçmek çok normaldir, fakat tavrınızdaki basit bir değişim ileri attığınız en büyük adım olabilir.

 

3. Kendinizi anlatmanın yaratıcı yollarını bulun

Eğer tecrübe ettiğiniz duyguları yaratıcı bir şekilde yaşayabilirseniz, bunun zihninizi rahatlatmak ve dengenizi bulmak için en iyi terapilerden biri olduğunu göreceksiniz.

Çizim, resim yapmayı, bir şeyleri yazmayı, düşünceli ve farklı bir şekilde duygularınızı anlatabileceğiniz herhangi bir aktiviteyi yapmayı deneyin.

Bunun ne kadar zevk veren bir şey olduğunu unutmak kolay olsa da, yaratıcılık her zaman sizi daha iyi hissettirmeye yardımcı olacak bir seçenektir.

Bu yöntem, duygularınızı rutininizi kırarak işlemenize yardımcı olur ve içinden geçtiğiniz durumu anlamayı ve onun kontrolünü ele almayı sağlar.

 

4. Önemsediğiniz şeylerin bir listesini yapın

Kendinizi o kadar aşağıda hissediyorsunuz ki, sizi motive eden şeyleri bile unuttunuz mu? Bazen rutin ve stres yüzünden gerçekten zevk aldığınız şeylerin yolunu kaybetmek, sizi iyi hissettiren şeyleri bir kenara koymak çok kolaydır.

Bu kesinlikle kötü bir alışkanlıktır çünkü günlük hayatta zevk aldığınız şeylerden sizi alıkoyar.

Çevrenizde olan bütün iyi şeylere odaklanmak için zihninizi eğitmeye çalışın.

Bu iyi şeylerin listesini yapın, onlar için minnettar olun ve her birinin gerçekten ne kadar harika olduğunu hatırlayın.

Görmek zor olsa bile, mutluluk genellikle hep önünüzde durur.

 

5. Dışarıda bir yürüyüşe çıkın

 

Üzerinde kafa yorduğunuz konunun ayrıntıları, bazen sizin onun nereden geldiğini görmenizi engeller.

Bazıları için bu kolay olsa da, içinde bulduğunuz durum bunu fark etmenizi zorlaştırabilir.

Zehirli insanlar ve zehirli çevreler olabildiğince uzak durmanız gereken iki önemli şeydir.

Bunu hızlıca ve kolayca yapmak için, dışarıda bir yürüyüşe çıkın. Parka da gidebilirsiniz, şehir dışına da. Bu negatif etkileri kapatmanıza yardımcı olur, zihninize kendini temizleme imkanı verir ve derin bir sakinlik ile zihninizi rahatlatmaya yardımcı olur.

Bu basit prensipleri takip edin ve negatif şeylerin hayatınızın kontrolünü almasına izin vermeyin.

Nefes alma ve rahatlama tekniklerini uygulayın, size yük olan şeyleri elimine etmek için kendinize zaman ayırın.