Çocuklar televizyon izlerken istenmeyen görüntülerle karşı karşıya kalabiliyor. Filmlerde yer alan cinayetler, çocuk istismarı, aile içi şiddet çocukları hangi yönden etkiliyor?

Yapılan bir anket çalışmasına göre yetişkinlere yönelik yayınları çocuklar da izliyor. Ankete katılan dokuz yaşındaki çocuk, “İnsanların öldürülmesinden hoşlanmıyorum. Biraz iğrenç buluyorum” diyor.

Anne ve babaları televizyon programları hakkında bilgilenmeli ve savaş, cinayet ve diğer şiddet olayları içeren tv programları filmlerine daha duyarlı olmalıdırlar. Yetişkinlerin izledikleri polisiye filmler çocuklar için uygun değil. Kanlı görüntüler çocukların beyninde iz bırakıyor.

Küçük yaştaki polisiye hayranları için yeterince film, dizi ve kitap mevcuttur anne babaların bu konuda duyarlı olmaları ve çocukları için daha anlamlı kaynaklardan beslenmesine özen göstermelidirler. Çocuklara yönelik heyecan verici kitap ve filmlerin başrol oyuncuları da çocuklar.

Çocuklarımızın zihinsel gelişime etki eden tv program ve filmleri için çocuklarımızla izleme planı çıkartmak izlemedne önce izlenecek programla ilgili bilgiler elde etmede fayda vardır.

 

Okan Bal
Uzman Psikolojik Danışman ve Aile Terapisti

Sorunlarınızın Daha Sağlıklı Çözümü İçin
“Online Terapi” Randevusu Alabilirsiniz.

onlineterapim-randevual