Mutluluğun bir insanın sahip olabileceği en tatmin edici duygu olduğu söylenir.Bu duygu sizin hayattaki iyi ve kötü her şeye katlanmanızı sağlar ve size iyi enerji verir.

İlk olarak, insanın kendisini bazen mutsuz hissetmesi, hatta depresif hissetmesi normaldir. Ancak aktif ve mutlu bir insan olmak yeteneği elinizdedir. Aşağıda hayattan daha fazla zevk almanızı ve daha mutlu bir hayat sürmenizi sağlayacak bazı önerilerimizi bulabilirsiniz.

Yeni Deneyimler Yaşayın

Her gün gerçekleştirdiğiniz aktivitelerin sıkıcı bir hal alması ve artık onlardan zevk almamaya başlamanız normaldir. Buna bir çözüm sağlamak için ortamınızı değiştirmek iyi bir fikir. Yeni bir spor yapmaya başlayın, yeni yerler görün, yeni arkadaşlar edinin veya uzun süredir görmediğiniz insanları ziyaret edin.

Bu şekilde hayal gücünüz gelişir ve mutluluk duygularını daha kolay uyarabilirsiniz. Sizin kendinizi yenilenmiş hissetmenizi sağlayacak değişiklikler yapın: yeni kıyafetler giyin, saçınızı farklı bir stilde kestirin veya başka bir renge boyatın. Buradaki amacın başkalarını mutlu edecek değişiklikler yapmak olmadığını anlamanız önemlidir.Amaç, sizin kendinizi daha güvenli, daha rahat ve daha güzel hissetmenizi sağlayacak değişiklikler gerçekleştirmek.

Kendi Yargınızdan Faydalanın

 

Toplumun daha iyi işbirliği sağlamak için kurallara ve inançlara sahip olması gerekse de sizin de belirli konularda kendi düşünceleriniz veya belirli bir yaşam tarzınız vardır. Unutmayın ki hayatta önemli olan mutlu olmaktır ve bu çoğu zaman başkalarını takip ederek değil, kendi yargınızdan faydalanarak mümkün olur. Özgüvene sahip olun. Elbette bazen arkadaşlarınız veya akrabalarınız lehinize olacak öneriler, tavsiyeler sağlayacaktır, çünkü onlar sizin için en iyisini isterler. Ancak her zaman kendi yargınıza güvenmeniz gerekir.

İnsanları Oldukları Gibi Kabul Edin

İnsanlar bazen bizleri rahatsız eden veya cesaretimizi kıran veya kabul edilmesi kolay olmayan davranışlar sergileyebilir. Eğer sizin de çevrenizde, örneğin arkadaş grubunuzda, işte veya ailenizde bu tür insanlar varsa sahip olabileceğiniz en önemli değer toleranstır. İnsan hayat boyunca sürekli mutluluğu arar ve içinizi öfke ve çileyle doldurmak sizin bu hedeften uzaklaştırır.

Ayrıca herkesin iyi ve kötü özelliklere sahip olduğunu da unutmamanız gerekir. Önemsiz şeyler nedeniyle kendinizi üzmemek için insanların iyi davranışları veya özellikleri üzerine odaklanın.

Olumsuz Düşüncelerden Uzak Durun

 

Nefret ve olumsuz duygular vücudunuza ve zihninize zarar vermek dışında bir işe yaramaz. Cesaretinizi kırmak isteyenlere izin vermeyin ve size zarara vermek isteyenlerden uzak durun. Onların olumsuz sözlerinin sizi etkilemesine izin vermeyin. Bunlar sizin hayallerinizi gerçekleştirmenize engel değildir, bu engelleri rahatça aşabilirsiniz.

Planlar Yapın

 

Eğer iyi bir şeylerin durup dururken gerçekleşmesini bekleyerek günlerin geçmesine izin veren bir insansanız mutlu bir hayat sürmek daha zor olacaktır. Hayatta kendinize hem uzun, hem de kısa dönemli hedefler belirlemelisiniz. Hayatta neler istediğinizi ve birkaç sene içerisinde mesleki, ekonomik ve ilişkiler açısından nerede olmak istediğinizi düşünün.

Gülün!

Mutlu olmak için yapmanız gereken en önemli şey mutlu bir şekilde yaşamaktır. Güldüğünüzde vücudunuz sizin stresle mücadele etmenize yardımcı olan ve kan damarlarının genişlemesini destekleyen endorfinler salgılar.

Hayatınızdaki o özel anların tümünün keyfini çıkarın. Başkalarının başarılarına sevinin. Her durumun olumlu yönlerini görmeye çalışın. Hayatın size sunduğu tüm güzelliklerin değerini görün.

Size Zevk Veren Her Şeyin %100 Tadını Çıkarın

 

Unutmayın ki mutluluk sadece paraya sahip olmak, seyahat etmek veya rahat bir hayat sürmekten ibaret değildir. Hayatta sizi mutlu edecek ufak ayrıntılar vardır. Sizi mutlu eden yemekler yiyin, güzel bir şarap için, güzel bir film izleyin, rahatlatıcı bir banyo alın ve ailenizle daha fazla zaman geçirin. Kısacası, hayatınızın düşündüğünüzden daha iyi olduğunu görebilmenin çok basit yolları vardır.

Hafif Yemekler Yiyin

İşlenmiş gıdalar yemek sizin kendinizi şişmiş hissetmenize veya sindirim sorunu yaşamanıza neden olabilir. Bu da hem strese neden olur, hem de kronik bir hastalık deneyimlemenize neden olabilir ve bunun sonucunda günlük aktivitelerinizdeki performansınızı azaltabilir.

 

Sorunlarınızın Daha Sağlıklı Çözümü Adına Profesyonel Danışmanlık Hizmeti

(Yüz-yüze veya Online Randevu) Alabilirsiniz.

psikolojik-danisma-ogrenci-danismanligi-randevual1-gaziantep