YKS, LGS gibi merkezi sınavlara hazırlanan öğrenciler bir taraftan okul, bir taraftan özel ders veya kurs çalışmaları, bir yandan da kendi çalışma programlarıyla boğuşup duruyor. Herkes onları bir tarafa çekiştirirken onlar da ne tarafa gideceklerini şaşırıyor. Süreç içinde istemedikleri sonuçları aldıklarında motivasyonları azalıyor, oldukça yoğun temponun altından kalkamayıp, yorulup yarışı bile bırakabiliyorlar. Hem lise hem de üniversite giriş sınavlarının ergenlik döneminde gerçekleşmesini, bu zorlu sürece hormonların ve vücutlarındaki değişimlerin de etkisini düşündüğümüzde, öğrencilerin bir koça neden ihtiyaç duyduğunu daha iyi anlıyoruz.

Öğrenci koçu nedir? Bir koçla çalışmak nasıl bir fayda yaratır?

Koçluk süreci öğrencilere ilham vererek kişisel potansiyellerinin farkına varmalarını ve gerçekleştirmelerini sağlayan bir süreçtir. Öğrenci, belirlediği hedeflere ulaşabilmek için ona aynalık yapan koçuyla yol alır.  Öğrenci, koçluk süreci içinde şimdi nerede olduğunu, gelecekte olmak istediği yeri ve oraya varmak için neler yapması gerektiğini belirler. Bu sayede süreç içinde kaybolmaz ve sistematik bir şekilde hedefine doğru hareket eder.

Öğrenci koçunun en önemli yetkinliklerinden bir tanesi öğrenciyi etkin şekilde dinlemesi, sadece sözlerine değil, ayrıntılara ve sözlü olmayan iletişimine de dikkat etmesidir. Koç, öğrencinin endişelerine ve gündeminin kaynaklarına da odaklanır, böylece oldukça stresli bir dönem olan sınava hazırlık sürecinin daha sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlar.

Koç öğrencinin harekete geçmesini nasıl sağlar?

Koç sorduğu güçlü sorularla öğrencinin kendi gerçeklerini kendisinin bulmasını, gerçek hedeflerine odaklanmasını ve harekete geçmesini sistematik bir şekilde sağlar. Problemlere değil, çözümlere odaklanır, durumu netleştirir ve motivasyon sağlar.

Koçluk süreci içinde etkili bir şekilde yapılan takdir, değişiklik yapma konusunda öğrencinin kendisine güvenmesini ve harekete geçmesini sağlar. Samimi ve öğrencinin gerçekten güçlü özelliklerine dayanan takdir, öğrencinin motivasyonunu yükseltir ve olumlu davranışının kalıcı olmasını sağlar.Öğrenci koçu öğrenciyi cesaretlendirir, öğrencinin potansiyeline inanır, pozitif geri bildirimlerde bulunur, öğrencinin gücünü, yeteneklerini, deneyimlerini hatırlatır ve potansiyeline ulaşabilmesi için ona ilham verir.

Üniversite ve lise giriş sınavlarında öğrencilerin hedeflerine ulaşabilmesi için koçluk oldukça faydalı bir araçtır. Değişmek, ilerlemek ve hedeflerine ulaşmak isteyen tüm öğrencilerin koçluk almasını tavsiye ederim.

Profesyonel Öğrenci Koçluk Hizmeti İçin Arayınız

Randevu Al: 0 534 363 98 96