Çocuğunuz için anaokulu seçimini, ona bir doktor ya da kendinize bir iş seçermiş gibi düşünmelisiniz. Her iki durumda da en iyisini bulabilmek için zaman ve emek harcamalısınız. Çevrenize sorular sormalı, görüşmelere gitmeli ve arkadaşlarınızdan tavsiyeler almalısınız.

Alternatiflerinizi maliyet, mesafe ve diğer temel özellikleri göz önüne alarak azalttığınızda, seçenekleriniz arasındaki okulu arayın ve soracağınız sorularla kriterlerinize uyup uymadığını kontrol edin. Okulun lisansı ve açık kuralları olup olmadığını mutlaka kontrol edin. İyi bir okulun mutlaka kati kuralları olmalıdır. Çocuk-öğretmen oranını da mutlaka öğrenmelisiniz. Ne kadar iyi olursa olsun, bir öğretmen 10’dan fazla çocukla ilgilenirse, çocuklar gerekli ilgiyi göremezler.

Ancak her şey bununla da bitmiyor. Okulun eğitim felsefesi de büyük önem taşıyor. Anaokulu geleneksel ya da yenilikçi yöntemlerle eğitim veriyor olabilir. Hangi yöntem izleniyorsa izlensin, bir okulun öğrencilerine nasıl eğiteceği konusunda mutlaka bir planı olması ve sizin bu felseyi öğrenip kabullenmeniz gerekiyor.

Sırada okulları ziyaret etmek var. Anaokulunun yöneticileri ile mutlaka bire bir konuşmalı ve öğretmenlerin öğrencilerle nasıl ilgilendiğini gözlemlemelisiniz.

Sonraki adım ise çocuğunuzla birlikte okulu ziyaret etmek olmalı. Çocuğunuzun okula ve öğretmenlere nasıl tepki vereceğini gözlemleyin. Öğretmenler çocuğunuzu tanımak için ne kadar çaba harcıyor? Çocuğunuz aktivitelerden hoşlandı mı? Çocuğunuzu izleyerek ve bu sorulara yanıt vererek daha iyi bir karar vereceksiniz.