Karşımızdaki ile Sağlıklı İletişim kurma yöntemleri için nasıl davranmalıyız?

Sağlıklı Bir İletişim İçin; Konuşmanızı dinleyen kişilerin rahatlıkla anlayacağı kelimeler kurun. Unutulmamalı ki, insanlar sizi anlamadıktan sonra ne kadar iyi ve sağlam cümle kurarsanız kurun bir faydası yok.

Sağlıklı Bir İletişim İçin; İnsanlara değer verip gönüllerini hoş etmekten geri durmayın. Unutulmamalı ki bir gün verdiğiniz değer çok başka bir biçim başka bir halde size geri dönecektir.

Sağlıklı Bir İletişim İçin; Sinirlere hakim olmakta çok büyük fayda var. Vereceğiniz tepkilerin seviyesini düzenlemek adına sinir kontrolü önemli bir yere sahip. Unutmayın ki sinirin hayatın bir parçası olduğu gibi sabırda hayatın bir parçası.

Sağlıklı Bir İletişim İçin; Espiri yapacağınız zamanlarda bunu iyi planlayın. Gülüp eğlenmek isterken daha başka durumlara şahit olmayın.

Sağlıklı Bir İletişim İçin; Kişisel sorunlarının içinden çıkamayan ve sürekli dertli şeylerden bahseden birisi olmayın. Hayatın güzelliğini ve güzel şeylerin beklenmedik bir zamanda olabileceği hoşluğunu da unutmayın.

Sağlıklı Bir İletişim İçin; İnançlarınız doğrultusunda minnettar olmaktan uzak durmayın ve çevrenizde ki insanlara bol bol teşekkür edin. Teşekkürler sizi insanlara, minnettar olmak şansa biraz daha yaklaştıracaktır.

Sağlıklı Bir İletişim İçin; Anlık olarak karşınızda ki kişilerin tepkilerini ölçün ve empati kurma yeteneğinizi bol bol devreye sokun.

Sağlıklı Bir İletişim İçin; Bir şeyleri kaybetme veya yenilme ihtimalini gözünüzden çıkartmayın. Hayat sadece başarılarla dolu olan bir yol değil. Unutmayın yenilgiler ve zaferler ayrı çiçeklerdir hayat ise hepsiyle birlikte güzel bir bahçedir.

Sağlıklı Bir İletişim İçin; Aşırıya kaçan ve gereksiz olan eleştirilerden kaçının. Konuşmanız başkaları karalamak ve insanların içini kötü etmek yerine onların iyiliğini ister bir yönde olsun.

Sağlıklı Bir İletişim İçin; Başka bireylere fikirlerinizi zorla kabul ettirmeye çalışmayın, onlar zaten beğenirse size katılacaklardır.

Sağlıklı Bir İletişim İçin; Yüksek sesle konuşmayın karşınızdakinin sizi duyabildiği ses tonunun ideal olduğunu ve daha akılda kalır anlaşılabilir olabileceğini unutmayın.