Bir gün ansızın İnandığın, değer verdiğin,çok sevdiğin insan çekip gider mi ? Cevabı: tabiki evet. Çünkü;şu hayatta hiç bir şeyin garantisi olmadığı gibi aşkın, sevginin de garantisi yoktur.

Bir gün ölümsüz aşkınız bitebilir, çok sevdiğiniz insan çekip gidebilir,ya da sizin aşkınız bitebilir. Hayatımızdaki tüm aşkların sevginin  filmlerdeki gibi mutlu sorunsuz olduğunu sanıyoruz öyle bir dünya  yok malesef. Tüm ilişkiler biter demiyorum.. Her şey değişebilir.

Yıllarca süren ilişkiler var.

İlişkilerimizi nasıl sürdürdüğümüzde önemli. ilişkimizde bağımlı değil bağlı olmalıyız. Bağımlılık sağlıklı bir duygu değildir ilişkiye zarar veren yıpratıcı bir duygudur. İlişkilerinizde garantici olarak karşı tarafa görünmeyin.Garanti görünen hiç bir şeyin cazibesi ve değeri  yoktur. Söylemek istediğim bir taktik bir uygulama değildir. Kendinizi ne kadar önemli olduğunu unutmamaktır.

Bir gün gelir o çok sevdiğin insan çekip gidebilir.

Kendinizi boş ,anlamsız hissedersiniz. Sanki tüm dünyanız yıkılmıştır. Tüm teselli sözcükleri boş,manasız gelir.Aşka, sevgiye inancınız kaybolur gibi. İlk zamanlar böyle düşünmek böyle hissetmek çok normal. Ama bu duygular geçer biter, hiçbiri kalıcı değildir. Siz önce acınızı yaşayın. Duygularınızı bastırmayın. Ağlamanız gelirse ağlayın bağırmanız gerekirse bağırın.

Biraz zaman geçsin güneş yine doğacaktır.

Hem aşk hayatımızın önemli bir parçası merkezi olmamalıdır. Aşkınızı sevginizi gösterdiyseniz  içiniz rahat olsun bu cesareti gösterdiğiniz için. Bırakın sizinle gelmek isteyen yola devam etsin istemeyende ısrar etmeyin tercih etmiyorsa devam etmeyi kendisi bilir kaybedecek bir şey yoktur aslında .

Aşkta mücadele denen kavrama hiç inanamam. Duygular varsa ifade edilir.  Kaçan kovalanır mantığı kadar saçma bir şey yoktur. Zaten bu aşk değildir.

 

Okan Bal
Uzman Psikolojik Danışman ve Aile Terapisti

Sorunlarınızın Daha Sağlıklı Çözümü İçin
“Online Terapi” Randevusu Alabilirsiniz.

onlineterapim-randevual