Sınavlar yaklaştıkça öğrencilerin yaşamakta olduğu stres de artıyor.

Çoğu öğrenci çalışma imkanlarını yeterince değerlendirmediğinden içine düştüğü psikolojik zorluklar ortaya çıkmaktadır. Bu zorlukları yenmek için neler yapılabilir.

Çalışmalara etki eden olumlu ve olumsuz faktörleri görüp kendiniz için yeniden bir çalışma havasına sokmanın çoğu şeyi değiştireceğini unutmamalısınız.

Uzman kişilere danışarak psikolojik yardımlar almak sınav başarısı için katkı sağlıyor. Sınav hazırlık sürecinde birçok küçük sorunlar ve zaman alıcı şeyleri danışarak daha kolay atlatabileceğinizi hatırlatmak isterim.

İNANÇ BAŞARIYI KOLAYLAŞTIRIYOR

“Bir şeyin imkânsız olduğuna inanırsanız, aklınız bunun neden imkânsız olduğunu size ispatlamak üzere çalışmaya başlar”

“Bir şeyi yapabileceğinize inandığınızda, gerçekten inandığınızda, aklınız yapmak üzere çözümler bulma konusunda size yardım etmek için çalışmaya başlar.

Başaracağınıza inandığınız sürece yapacağınız çalışmalar size daha zevkli hale gelir, dersin başında ne kadar süre geçirdiğinizin farkına bile varmaz daha kolay amaçlarınıza ulaşırsınız.

Ama inanmadığınız sürece de zoraki ders çalışmalar büyük oranda size zahmet ve yorgunluk olarak yansıyacaktır.

Başarmaya inancınızı artırmak için yılmamak şarttır. Başarı biraz ketumdur. Yani hemen yüzünü göstermez. İstediğini hissettirmek çok önemlidir.

Öğrenmede, ısrarların sonunda başarı yüzünü gösterdiği zaman görülecek ki her şey değişmiş artık daha kolay sonuçlara ulaşılabiliyor olacaktır.

Yapamıyorum, olmuyor gibi değerlendirmeler işi yokuşa sürmekten başka bir şey değildir.

Okan Bal
Uzman Psikolojik Danışman ve Aile Terapisti
Eğitim ve Öğrenci Danışmanı

Sorunlarınızın Daha Sağlıklı Çözümü İçin
“Online Terapi” Randevusu Alabilirsiniz.

onlineterapim-randevual