Sevgili öğrenci velileri yeni bir eğitim öğretim yılına girerken öğrencinin başarısında sizlerin katkılarının yüksek olduğunu belirtmek isterim. Okul öğrencilerimize yeni bilgileri öğretiyorken o bilgilerin pişmesi olgunlaşması ve kalıcı hale gelmesi sizlerin huzurlu ve mutlu yuvalarınız da olacaktır.

Öğrencinin başarılı olması sadece okul kurs çalışmaları ile ilgili değildir. Ev ve ev içindeki takip çalışmaların kontrolü öğrencinin başarısında etkilidir. Bilinçli anne babalar bu takibi yaparken okuldaki öğretmenleri ile irtibatlı şekilde yapmakta ve öğrencinin başarısı ve gelişimi adına güzel adımlar atmaktadır.

Bu yazımda bir öğrencinin sınıf bazında başarılı olması adına atmanız gereken basit birkaç öneriden bahsedeceğim ve sizlere düşen elinizden geldiğince bu önerileri takip ederek çocuğun başarısına katkı sağlamak olacaktır. Çocuğunuzun başarısını gördükçe daha bilinçli anne baba olmanın mutluluğunu yaşayacaksınız.

1- Öncelikle tatil bitti ve hem çocuğumuzun hemde anne baba ve diğer aile fertlerinin tatil alışkanlıkları bitmeli.

  • uyku aile içinde düzenli hale gelmeli
  • sabah kahvaltıları düzenli olmalı
  • yemek saatleri düzenli olmalı
  • ev içindeki etkinlikler, gezi, dışarıdaki organizasyonlar öğrencinin çalışma performansına göre ayarlanmalı

2- Öğrencinin ev içindeki ders çalışmasına engel olan dikkatini dağıtan, zamanını alan televizyon, telefon, bilgisayar tablet vb cihazları kullanımları sınırla hale gelmesi ve öğrencinin çalışma saatinde ailede bu cihazlardan uzak durması çocuğun çalışma kalitesini artıracaktır.

3- Çalışma odasının ve çalışma masasının düzenlenmesi dikkati dağıtan objelerin çıkartılması ve daha sade çalışmaya elverişli hale getirilmesi.

4- Okul çıkışlarında öğrencinin eve geliş saatinde özellikle ev hanımı anneler daha hassas olmalı ve çocuğu kapıda karşılamalıdır.

5- Çocuğunuza muhakkak okulda gününün nasıl geçtiğini okulda neler yaptığını sormak; çocuğu için nelerin önemli olup olmadığını ve arkadaşlarını öğrenmesi adına etkili bir iletişim olacaktır.

Ders Çalışma Programı Nasıl Hazırlanmalı;

Ders çalışma programı hazırlanırken muhakak sınıf öğretmenleri ile irtibatlı olmak önemlidir. Ama çocuğunuzla başbaşa program hazırlarken

1- Günün Tekrarı ve Ödev; Okul günü öğrencinin sınıfta gördüğü derslerin tekrarı için zaman ayırmalı. Örneğin öğrenci türkçeden bir konu görmüş ise onu kitabından veya öğretmeninin yazdırdığı defterinden tekrar yapmalı. Örneğin matematikten dersi varsa o gün gördüğü konuyu kitabından veya defterinden tekrar etmesi için programa ekleme.

Verilen ödevler içinde programa ekleme yaparak çocuğun hangi gün hangi derse ve hangi ödevini yapacağını bilmesi önemli olacaktır.

Program hazırlarken etüt çalışma dakiki ilk başlarda en az dk olan 20 dklık olarak başlaması alışkanlık kazandıkça artırılması faydalı olacaktır.

Örneğin;

Pazartesi

Matematik Tekrar En az 20dk, En Fazla 40dk Etüt

Türkçe Tekrar En az 20dk, En Fazla 40dk Etüt

Ödev Yapma En az 20dk, En Fazla 40dk Etüt

Ödev Yapma En az 20dk, En Fazla 40dk Etüt

Kitap Okuma En az 20dk, En Fazla 40dk Etüt

Profesyonel Eğitim ve Öğrenci Danışmanlığı Desteği Almak İçin Randevu Alınız.

Okan Bal
Uzman Psikolojik Danışman ve Aile Terapisti

onlineterapim-randevual