Bu uygulama birçok insanın yaşamını değiştirmekte büyük bir rol oynamış, onların daha huzurlu ve sevecen olmalarına yardım etmiştir.

Her hafta bir kez birkaç dakikanızı ayırıp yüreğinizin sesiyle bir ileti atmak size de çok yararlı olabilir.

Elinize bir bilgisayar, tablet ya da akıllı telefonunuzu almak, yaşamımızdaki güzellikleri ve güzel insanları hatırlamanızı sağlar.

Sevdiğiniz insanlara herhangi bir karşılık beklemeden onlara özel bir şey yazmak hareketi hayatınızı minnetle doldurmaya yardımcı olur.

Bir kez bunu uygulamaya karar verirseniz, listenizde ne kadar çok insan olduğunu görüp, şaşıracaksınız.

Büyük ihtimalle halen yaşamınızda, ya da, geçmişinizde sizden gelecek sevgi dolu bir email veya iletiyi hak eden pek çok insan vardır.

Böyle bir kimse bulamıyorsanız, hiç tanımadığınız birine yazın… bu kişi eserlerine hayranlık duyduğunuz bir yazar, sanat insanı veya saygı duyduğunuz bir kişilik olabilir.

Yazacağınız iletinin en önemli yanı, düşüncelerinizi şükran duymaya yöneltmektir. İletiyi göndermeseniz de, yazmanız bile yeterlidir. İletinin amacı basittir: sevgi ve minnet duygularınızı ifade etmek.

Eğer yazmada biraz beceriksizseniz, hiç dert etmeyin. Bu iş bir kafa yarışması değil, yürek vergisidir.

Eğer aklınıza pek bir şey gelmiyorsa, şöyle kısa bir notla başlayın: “Sevgili …….. Bu sabah uyanınca, hayatımda senin gibi insanlar bulunduğu için ne kadar talihli olduğumu düşündüm. Benim dostum olduğun için sana çok teşekkür ederim. Gerçekten çok talihliyim. Yaşamın sana tüm mutlulukları ve sevinçleri vermesini diliyorum. Sevgiler.”

Böyle bir not yazıp göndermek sadece dikkatinizi hayatınızdaki iyi şeylere yöneltmenizi sağlamakla kalmaz, bu notu alan kişi de, büyük ihtimalle son derece duygulanacak ve size minnet duyacaktır. Çoğu kez bu basit uygulama bir sevgi spiralinin doğmasına yol açar; öyle ki, sizin notunuzu alan kişi aynı şeyi başka birine yapar, veya, o andan itibaren etrafındakilere daha çok sevgi duyar ve gösterir. O halde, hadi, ilk iletinizi bu hafta yazın. Bunu yaptığınıza çok memnun kalacaksınız.

 

Sorunlarınızın Daha Sağlıklı Çözümü Adına Profesyonel Evlilik Danışmanlık Hizmeti

(Yüz-yüze veya Online Randevu) Alabilirsiniz.

psikolojik-danisma-ogrenci-danismanligi-randevual1-gaziantep