Terapi, sadece sorunlara odaklanılan kısır ve sıkıcı bir süreç değil, çiftlere özel mutluluk anahtarlarının sunulduğu keyifli bir süreçtir.

Bir ilişkide mutsuzluk oluşturan çeşitli faktörlerden söz edilebilir. Sadakatsizlik, alkol ve madde bağımlılıkları, iletişim kopukluğu ve saldırganlık bunlardan sadece bir kaçıdır.

Çiftler ilişkilerinde mutsuzluğu değil de mutluluğu bulmaya karar verdiklerinde çoğunlukla nereden başlayacaklarını, bunu nasıl başaracaklarını bilemez. O ana kadar içlerinde biriken olumsuzlukları bir kalemde silip atmak oldukça zor gelir.

Birbirlerine bir süredir yaşadıkları olumsuz duyguların etkisiyle bakmaya alışmışlardır çünkü.

İlişkinin ne kadardır devam ettiği, birbirlerini ne kadar uzun zamandır tanıdıkları da sorunları hemen çözebilmelerinde etkili olmaz. Bulundukları nokta çok karışık gelir, sanki çıkmaz sokakta gibi hissedilir.

Bu bağlamda, profesyonel bir yardım almak çoğu çift için sorunların rahat bir biçimde çözülebilmesi için önemli bir adım olmaktadır.

Evlilik terapisi çiftlerin sorunlarını net bir biçimde görebilmelerine ve birbirlerini anlamalarına yardımcı olur.

Üzerinde çatışma yaşanan konu ne olursa olsun iki taraf da kendi duygusunu (kırgınlık, üzüntü, öfke gibi) çok yoğun yaşayacağından, birbirlerinin perspektifini anlamaları bir hayli güç olur.

Bu noktada, terapist adeta bir tercüman görevini üstlenir. Sadece sorunların farkına varılması ve tespit edilmesi çözüm için yeterli olmaz. Bu sadece bir başlangıçtır.

Objektif bir bakış açısına sahip, tamamen tarafsız bir uzman görüşü ile beraber sorunlar çözümlenmeye başlar,  “anlaşma” ve “uzlaşma” zemini yavaş yavaş sağlanır.

Evlilik terapisti iki kişiye de eşit mesafede bulunarak, çiftler için rehberlik yapar, terapi sürecinde ilişkilerini yeniden yapılandırmalarını sağlar. Böylelikle, çiftler eskisinden çok daha sağlam ve yakın bir ilişkinin kapısını aralar.

Terapist mevcut çatışmalar ve ileride yaşanabilecek çatışmaların nasıl çözülebileceğine dair beceri ve yöntemleri sunar ve çiftin uygulamasını sağlar. Etkili iletişim yöntemlerini öğrenen ve başarıyla uygulayabilen çiftler duygu ve düşüncelerini nasıl ifade edebileceklerini öğrenmenin yanı sıra, karşılarındaki kişinin farklı düşünüp hissedebileceğini bilir. Bu kabul ile birlikte, çiftler daha rahat ve huzurlu hisseder ve bu da birbirlerine duydukları yakınlık hissini artırır.

Başarılı bir terapi süreci yaşayan çiftler birbirlerinin farklılıklarını kabul etmeyi, çözüm bulmayı ve sağlıklı biçimde tartışabilmeyi öğrenir.

Evlilik (çift) terapilerinde her çift için özel bir yol izlenir ve ilk seanslarda birlikte bir yol haritası belirlenir.

Sorun alanları tespit edildikten sonra terapi süreci başlar ve sorunlarını çözümlemek için isteği olan her çift, bir kaç seans sonrasında, hem kendilerine, hem partnerlerine, hem de ilişkilerine farklı bir gözle bakmaya başlar.

Sorunlarınızın Daha Sağlıklı Çözümü Adına Profesyonel Danışmanlık Hizmeti

(Yüz-yüze veya Online Randevu) Alabilirsiniz.

psikolojik-danisma-ogrenci-danismanligi-randevual1-gaziantep