Moralinizi düzeltecek bir şeyler arıyorsanız, alttaki sözlere göz atabilirsiniz. Ama unutmayın, en güzel söz, henüz söylenmedi ve moraliniz neye bozuk olursa olsun, daha iyi günlerin ve daha iyi şeylerin geleceğine inancınızı yitirmeyin.

1. BİR ŞEYİ BEĞENMİYORSAN, ONU DEĞİŞTİR. ONU DEĞİŞTİREMİYORSAN, TAVRINI DEĞİŞTİR. – MAYA ANGELOU

Amerikalı yazar Maya Angelou’nun bu harika bir sözüdür. Hoşlanmadığın bir şeyi ya da durumu değiştirmek için çaba göster, olmuyorsa farklı bir yol dene ama mutlaka dene. Her zaman bir yol vardır, bazen yol sadece seninle ilgilidir ve başkaları değil sen değişmek zorundasındır. Tavrını değiştirdiğinde zaten durum da değişir.

2. BİR YOLUNU BUL. -DİANA NYAD

Diana Nyad 30’lu yaşlarında kıramadığı uzun mesafe yüzme rekorunu 2013’te 5’inci denemesinde kırmayı başardı. Cuba’dan Florida’ya köpekbalığı kafesi olmaksızın tam  53 saatte yüzdü hem de 64 yaşında olmasına rağmen! Bu başarısını neye borçlu olduğunu anlattığı birçok yazı ve video hatta belgesel var. Rekoru kırmak için çaba harcadığı süreçte vazgeçmeye meyilli olduğu ve artık yorgun düştüğü anlarda kendine bunu söylüyormuş, “bir yolunu bul, başka bir yolunu bul…” Siz de pes etmeyin, başka bir yolunu bulun! Olmazda madde 1’e geri dönün!

3. BAKMA ŞEKLİNİZİ DEĞİŞTİRİRSENİZ, BAKTIĞINIZ ŞEYLER DEĞİŞİR. -WAYNE DYER

Bazen tek ihtiyacımız olan yeni bir bakış açısıdır. Bakış açınızı değiştirmek için amuda kalkmanıza gerek yok ama tabi bu da bir yol. Her zaman oturduğunuz koltuğa oturmayın, her zaman gittiğiniz yoldan gitmeyin ve her zaman görüştüğünüz insanlar yerine farklı insanlarla görüşün. Bakış açınız değiştiğinde her şey gözünüze farklı görünmeye başlayacak. Bu her zaman iyi bir şey mi tartışılır, ama bazen elimizdekilerin değerini anlamak için kıyaslayabiliyor olmaya ihtiyaç duyuyoruz. Kendimizi tanımanın en iyi yolu ise yeni arkadaşlar edinmek.

4. BEKLEMEYİN; “DOĞRU ZAMAN” ASLA GELMEYECEKTİR. NEREDE DURUYORSANIZ, ORADAN BAŞLAYIN VE EMRİNİZDE HANGİ ARAÇLAR VARSA ONLARLA ÇALIŞIN; DAHA İYİLERİNE YOLUNUZ ÜSTÜNDE NASIL OLSA RASTLAYACAKSINIZ. – NAPOLEON HİLL

Sizin de yapmak istediğiniz, ama başlamak için şartların daha uygun olmasını beklediğiniz o iş her neyse, bugün ona başlayın. Dört dörtlük yapmak için çalışacak vaktiniz nasıl olsa olur. Ya da belki hatanızdan bir şeyler öğrenir, ve bir daha ki denemenizde daha iyisini yaparsınız.

 5. BİR KİŞİ YAŞAMINDAKİ OLAYLARI DEĞİL, YALNIZCA ONLARI GÖĞÜSLEME BİÇİMİNİ DEĞİŞTİREBİLİR. – STEFANO D. ANNA

Her şey bizim elimizde değil, sadece kendimizi kontrol edebiliriz, başkalarını ve başımıza gelen olayları değil. Ama nasıl davranacağımıza ve ne hissedeceğimize biz karar veriyoruz. İsterseniz yorganı başınıza çeker bütün gün uyursunuz, isterseniz bir arkadaşınızla dertleşirsiniz, isterseniz ayakkabılarınızı giyer koşuya çıkarsınız, seçim sizin.

Bunlar gibi binlerce özlü söz size bir google araması kadar yakın. Ama önemli olan sizin nasıl hissetmek, nasıl yaşamak istediğiniz. Moraliniz bozuk şekilde geçen her anın o çok kıymetli yaşamınızdan eksildiğini unutmayın.

 

 

Sorunlarınızın Daha Sağlıklı Çözümü Adına Profesyonel Danışmanlık Hizmeti

(Yüz-yüze veya Online Randevu) Alabilirsiniz.

psikolojik-danisma-ogrenci-danismanligi-randevual1-gaziantep