Stres günümüzün en büyük sorunlarından biridir. Değişen hayat şartları, iş yükü, hatta kimi zaman görülen iskoliklik, aile kurma ve aile bireylerinin gelişimini düşünme, maddi sıkıntılar gibi çeşitli birçok konu strese neden olabilir. Hatta bazen hiç bir sorun yokken bile stresli bir durum yaşanabilir. Bazı kişiler yoğun düşünceler nedeniyle stres altındayken; bazıları boşluk içinde olmaktan strese düşebilir.

Stres Dikkate Alınmazsa Ne Olur?

Stres birçok fizyolojik hastalığın ve psikolojik rahatsızlığın temelinde yatan nedenlerin basında gelir. Özellikle bağışıklık sisteminde çöküş görülen hastalıklardan kanser gibi ciddi hastalıkların temelinde yatar. Depresyon, panik atak, duygusal bozukluklar ilk etapta stres formunda görülebilir ve uzun vadede hastalığa dönüşebilir. Stres durumunda kendinizi rahatlatmalı ya da bir uzmana danışmalısınız.

Stres Anında Rahatlamak İçin Öneriler

 

Stresli olduğunuzu hissettiğiniz anda yapmanız gereken bazı şeyler vardır ve oldukça rahatlatıcı olabilirler.

Bunların başında elbette açık havada yapılan kısa bir yürüyüş gelir. Oksijen almak beynin rahatlamasına yardımcı olmaktadır. Başka işlerle meşgul olabileceğiniz aktiviteler de stresinizi unutmanıza baksa konulara odaklanmanıza yardımcı olur.

Bazen en iyi arkadaş her şeye bedeldir. En yakın dostunuzla, kahve eşliğinde yapacağınız kısa bir sohbet rahatlamanızı sağlayabilir. Bunlar dışında çeşitli atıştırmalıklar mutluluk hormonu salgılanmasına etkilidir. Özellikle çikolata bu özelliği ile bilinir. Bir miktar çikolata tüketmek sorununuza çare olabilir. Biraz dışarı çıkıp rahatlamak isterseniz; aromatik yağlarla yapılan masajları deneyim edebilirsiniz. Sakinleştirici etkileri olan bu yağlar sizi sorunlardan uzaklaştırır. Bitkisel yağ deneyimini evde kendiniz de gerçekleştirebilirsiniz. Kendinizi nemlendirme işleminde olduğu gibi bitkisel yağlarla ovabilirsiniz. Bunu yaparken rahatlatıcı kokusu olan tütsüler ve kokulu mumlar etkiyi artırabilir.

Tüm önlemlere rağmen stres durumunuzda iyi bir gelişme görülmüyorsa mutlaka bir uzmana başvurmalısınız. Aksi takdirde stres,  neticesinde ciddi rahatsızlıkları beraberinde getirebilir.

 

 

Sorunlarınızın Daha Sağlıklı Çözümü Adına Profesyonel Danışmanlık Hizmeti

(Yüz-yüze veya Online Randevu) Alabilirsiniz.

psikolojik-danisma-ogrenci-danismanligi-randevual1-gaziantep