Birlikte yaşama kararı alan çiftler bir süre sonra anlaşamamaya başlayabilirler. Zamanında anlaşan ve birlikte yaşamaya tutkuyla bakan çiftler artık birlikte yaşamama kararını verebilirler. Hiçbir çift bir gün boşanmak üzere evlenmezler. İstemeyerek de olsa bu kararı vermek zorunda kalmışlardır.

Güzel düşünceler, güzel hayaller kurularak çiftler bir araya gelirler. Gelecek hayalleri kurulur. Çocuklar olsun istenir. Çocukların geleceği bile evlenmeden önce konuşulur, Hayal edilir. Evlilik dini olarak motive edilir. Evlilik Sosyal kurallar sürecinde motive edilir. Ruhsal, fiziksel ve zihinsel İhtiyaçlar çerçevesinde bir gerekliliktir.

Çiftler birbirleriyle huzursuzluk yaşadıklarında öncelikle dostları, arkadaşlarıyla bu durumu paylaşırlar. Yakın aile bireylerinden destek alırlar. Yakın aile bireyleri, aile dostları çifti uyumlulaştırmaya çalışır. Problemler çözülmek bir yana daha da olumsuzlaştığında Psikolojik Danışmanlık merkezi uzmanlarla görüşerek problemlerine çözüm yolunu ararlar.

Son çare olarak başvurulan psikolojik danışmanlık sürecinden çok oluşan sorunları bir uzmandan destek alarak çözme anlayışı daha doğru bir yoldur. Her şey yeterince karmaşıklaştığın da ve son kararlar verildiğinde çiftlerin geri adım atmak istememe çabası öne çıkabilmektedir.

Unutulmamalı ki; Evlilik çiftlerin verdiği bir kararmış gibi görünse de ailelerin de evliliği gibidir. Ve boşanma söz konusu olduğunda yine aileler ve genel olarak toplum hemen her zaman müdahale eder. Aile kurumu toplumsal yapının en küçük birimidir. Ve toplum bu değişime çoğu zaman olumlu bakmaz. Ancak her şey toplumun istediği gibi de olmaz.

Boşanma sonrası kişinin psikolojik savunma mekanizması, sosyal baskı eğer çocuklar varsa onların durumları gelir gider durumunun yani ekonomik şartların değişimi insanı psikolojik olarak etkileyecek etkenlerdir. Burada gündelik hayatınız, ilişkileriniz, iş yaşantınız gundne gune daha kötüye doğru gittiğini fark ediyorsanız bir danışmanlık desteği almanızda yarar olacaktır.

Sorunlarınızın Daha Sağlıklı Çözümü Adına Profesyonel Danışmanlık Hizmeti

(Yüz-yüze veya Online Randevu) Alabilirsiniz.

psikolojik-danisma-ogrenci-danismanligi-randevual1-gaziantep