Öğrenci danışmanlığı nedir?

Öğrenci  danışmanlığı, gençlerin gerçekleştirmek istedikleri hedefleri  için  yapmak istediklerine odaklanan ve bu odaklanma  süresinde elde edeceği sıradışı farkındalıklarını  hayata geçireceği interaktif bir süreçtir.Bu süreçte danışman  ve öğrenci  özel bir işbirliği içinde bilikte yol alırlar. Sınava hazırlık sürecinde öğrenci aile arasında sağlık iletişimi sağlar ve öğrenci takibi daha sağlıklı hale gelir.

Öğrenci danışmanlığınun faydası nedir?

Öğrenci danışmanlığı  sürecinde ,kendine güvenen, inanan kendisi için gelecek hedefleri yaratabilen, kendi kaynaklarını  fark  edip kullanabilen, kendini istediği gibi ifade edebilen bir  genç olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bireylerle tanışırsınız .

Anne -Baba  danışmanlık sürecine dahil olacak mı?

Danışmanlık süreci;
0-6 yaş arasındaki bir çocuk için sadece anne babaya,
6-12 yaş arasındaki  bir çocuk için anne babalar  ve çocuklara,.
12- + yaşındaki bir   çocuk için sadece çocuklara yöneliktir.

Bu işbirliğinde  görüşmelerin içerikleri danışman ve öğrenci arasında gizlidir. Anne- babalar  bu süreçte bir adım geride  yer alırlar. Gençler tüm süreçte bagımsız bir birey olma yolunda ilerlerken kendi kendine farkındalık kazanmayı öğrenir.

Ne kadar sürer?

Süreyi öğrenci ve danışan birilikte ihtiyaca göre belirlerler.
Tavsiye edilen minimum görüşme sayısı 12 dir.

 

Sınav Sürecini Daha Bilinçli ve Başarı Odaklı Bir Çalışma Haline Getirmek İçin Profesyonel Eğitim ve Öğrenci Danışmanlığı Desteği alabilirsiniz.
psikolojik-danisma-ogrenci-danismanligi-randevual1-gaziantep