Aile terapisi ya da aile danışmanlığı, ailenin psikolojik sağlığına etki eden belli konuların tedavisi için uygulanılan bir tekniktir. Başlı başına bir terapi olabildiği gibi kimi zaman bireysel terapinin destekleyici bir biçimi şeklinde de görülebilir.

Aileler, ekonomik zorluklar, boşanma, bir aile üyesinin ölümü gibi stresli durumların çözümünde aile terapisinden faydalanabilirler. Ayrıca, aile üyelerindeki ruhsal sağlık sorunlarının, depresyon, madde kullanımı, yeme bozuklukları, iletişim sorunları gibi, tedavisinde de aile terapisi etkili olmaktadır.

Aile Terapisinde Amaç

Aile terapisinde amaç aile üyelerinin ortak anlayışı ve iş birliği ile birden çok üyeyi etkileyen sorunları çözmektir. Örneğin, akademik ve sosyal sorunları olan çocuğun bulunduğu ailede tedavi yalnızca çocuğa değil, ailenin tümünü kapsayacak nitelikte olmaktadır. Aile çocuğuna nasıl destek olabileceğini ve sorunları nasıl minimize edeceğini öğrenir, hangi davranışlarının çocuklarında sorun yaratabileceğinin ayırdına varabilir.

Aile terapileri genellikle kısa dönemli, ortalama olarak 9 seansın 50’şer dakikadan yapıldığı, çözüm odaklı yaklaşımlardır. Terapiye hangi aile üyelerinin katılacağı terapistin yaklaşımına ve amaçlarına göre değişkenlik gösterebilir.

Aile Terapisi Yaklaşımları

Aile terapisi yaklaşımları genellikle sistem teorisini kullanırlar. Buna karşın, deneyimsel, bilişsel-davranışçı, psikodinamik aile terapileri gibi yaklaşımlar da bulunmaktadır. Sistem teorisi, aile sisteminin dinamikleri içerisinde sorunların üretildiğini ve sürdürüldüğünü ifade ederek bu sorunların çözümleriyle ilgilenir. Tüm aile terapisi yaklaşımları ailedeki iletişim, sorun çözme, başa çıkma becerileri gibi çeşitli alanlarda aile üyelerinin yetilerini artırmayı ve aralarındaki bağları kuvvetlendirmeyi hedeflemektedir.

Online aile ve evlilik danışmanlığından nasıl yararlanabilirim?

Uzmanla online görüşme yapabilmek için o uzmanla iletişime geçerek randevu almanız gerekir.

Aile ve Evlilik Online Terapi Randevusu Almak İçin tıklayın

Randevu almanızdan itibaren Online terapi için uygun olup olmadığınız ön görüşme ile belirlenip Terapi seansı belirlenecektir.

Bazı danışmanlar online aile terapisini telefonla veya video kullanmadan yürütmeyi yeterli bulsalar da bu bizim için mümkün değildir. Bundan dolayı video konferansın yapılabilmesi için bilgisayar, kamera, hızlı bir internet ve ses donanımına sahip olmanız gerekmektedir.  Ayrıca, aile ve evlilik terapisi için gerekli samimiyet ve çekinmeden konuşabilmek için, görüşme sırasında kullanılacak özel bir yerin/odanın olması, yani başka kişilerin rahatsız etmemesi gerekir.

Sorunlarınızın Daha Sağlıklı Çözümü Adına Profesyonel Danışmanlık Hizmeti

(Yüz-yüze veya Online Randevu) Alabilirsiniz.

psikolojik-danisma-ogrenci-danismanligi-randevual1-gaziantep