Önce Evinizi Seçin Sonra O Ev İle İlgili Yorumu Okuyunuz

6-ev

6 ev testi: Herkesin hayallerinde yaşattığı, özel bir tasarımı olan sıcak bir ev hayali vardır.

Hayallerinizde canlandırdığınız ev türü ve temel detayları (kapılar, pencereler, çerçeveler, büyüklüğü vs.) sadece gelecek beklentilerinizi değil, hayatınızla ve kişiliğinizle ilgili önemli detayları da yansıtıyor olabilir.

Birçok psikolog ve uzmanlara göre, insanın istediği ev tipi doğrudan aile, duygular ve nasıl düşündükleriyle bağlantılıdır.

Bu ilişki çocukken çizdiğiniz ilk evde görülebilir, ve orta yaşa kadar devam eden ev hayallerinizle bağlantılıdır.

Kafanızdaki ideal evin kişiliğiniz hakkında neleri  yansıttığını öğrenmek istiyorsanız,üstteki 6 görselden birini seçmeyi deneyin ve aşağıdaki yazımızda tercihinizin anlattıklarını okuyun.

1. Ev

 

Bu evi seçen insanların çoğu soylu, coşkulu, komiktir ve içlerinde macera için bir tutku yatmaktadır.

Bu tipteki insanlar hayatın dünyevi rutininden kaçmanın yolunu ararlar ve genelde gezi, spor ve kendilerine keyif veren aktivitelere çok düşkündürler.

Birazcık fevri ve atılgan olabilirler, bu da onların hayır demesini zorlaştırır ve sorumsuz davranışlara sebebiyet verebilir.

Büyük maceralar ve iyi zaman geçirebilecekleri etkinlikler planlarlar, fakat günlük yaşantılarına eğlencenin müdahale etmesine izin vermemelidirler. Bu evi seçen insanlar sadece gelecekte yaşamayıp, günlük yaşantının her anının tadını çıkarmayı öğrenmelidirler.

2. Ev

2. ev ise, konu zorunluluklarına geldiği zaman sorumlu ve tutkulu olan insanları temsil ediyor. Her şeyden öte, bu insanlar her zaman etrafındaki insanlara karşı nazik ve dürüsttürler.

Bu insanların en önemli baskın karakter özelliklerinden birisi empatidir, ve hatta bazen başka insanların problemlerini kendi problemleri gibi algılarlar; bu da zararlı bir hale gelebilmektedir.

Gelecekleri hakkında endişe duyarlar ve bu da anksiyeteye yol açabilir. Bu tip insanlar için en iyi öneriler; kendilerini hayatın akışına bırakmaları ve anda yaşamayı öğrenmektir.

3. Ev

 

Bu tip ev kendine güveni olan insanları temsil eder, yüzleşebilecekleri her şeyin ilerisindedirler ve bütün amaçlarına ulaşabilmek için çok sıkı ve etkili çalışırlar.

Bu insanlar kendilerine koydukları hedefe ulaşmak için ellerindeki bütün gücü kullanan rekabetçi insanlardır. Yine de, bu insanlar için duygularını kontrol etmeyi öğrenmeleri çok önemlidir çünkü hayatlarında her şey istedikleri gibi gitmeyebilir ve başaramadıkları şeylerde baş etmeyi de öğrenmeleri gerekir.

Eğer bu 3. evi seçen bir kişiyseniz, bıkana ve yorulana kadar çalışmanın her zaman en iyi seçenek olmadığını kendinize hatırlatın. En iyisi zorluklarla sakin bir şekilde uğraşmak, iyi bir iş çıkarmak ve sağlığınızı negatif yönde etkileyebilecek stresli durumlardan uzak durmaktır.

Zamanınızı daha iyi organize etmeyi öğrenmek ve kendinize belirlediğiniz takvime uymak da önemlidir, ve aynı zamanda aileniz ve arkadaşlarınıza da zaman ayırmayı unutmayın.

4. Ev

Bu 4. ev hoşgörülü, dürüst insanları ve etrafındaki her şeyle ve herkesle bir uyum halinde yaşayan insanları temsil eder. Genellikle sorun ve tatsızlık yaratabilecek durumlardan kaçınırlar. Bu insanlar yakın arkadaşları tarafından çevrelenmeyi seven, sessiz, sakin insanlardır.

Sakin bir hayat yaşamak onların en güzel erdemlerinden biridir fakat bu insanların aynı zamanda kendilerini daha ileriye taşıyacak tecrübeleri de yaşamayı öğrenmeleri gerekmektedir. Kötü durumları kendilerine çevirecek bir şekilde çözmeyi denemeleri genellikle sağlıksız sonuçlanır ve bu da daha fazla probleme yol açabilir.

5. Ev

 

5. evin insanları hayatı tecrübelerinin sonucu olarak hissettikleri duygular aracılığıyla yorumlarlar, bu da bu insanların kendilerinin veya başkalarının hissettiği acı, üzüntü ya da coşku anlarında çok duygusal olmalarına sebep olur.

Çok duygusal olduklarından dolayı, en büyük zorlukları, durumları ve duygularıbirbirlerinden ayırt etmeyi öğrenmektir, hissettiği şeylerin dışarıdaki faktörlerle alakalı olmayabileceğini öğrenmeleri gerekmektedir.

Bu insanlar için en iyisi, diyalog kurmaya daha fazla zaman ayırmak ve doğrudan sonuçlara odaklanmamaktır.

6. Ev

Bu son ev genellikle eli açık, etkili, yetenekli ve çeşitli konularda ve aktivitelerde başarılı olan insanlar tarafından tercih edilmektedir. 

Bu insanların temel zayıflıkları, sabır konusunda eksik olmalarıdır ve ayrıca diğer insanlar onlarla aynı şekilde düşünmediği veya hareket etmediği zaman umutsuzluğa kapılabilirler.

Bu tipteki insanlar için yapılması gereken, yeteneklerini diğerlerine yardım etmekte, sabır ve hoşgörülerini geliştirmekte kullanmaktır. Bu şekilde, kişiler arası ilişkilerini geliştirerek, daha dolu ve keyifli bir hayat yaşayacaklardır.