Her evlilikte birtakım sorunlar yaşanabilir. Kimi zaman bu sorunlar evliliği bitirme aşamasına getirebilirken, kimi zaman ise küçük olmasına rağmen evin huzurunu kaçırmaya yeter. Huzursuz bir aile ortamı da tüm aile üyelerini mutsuz eder. Bir evlilik danışmanına başvurmak için çok ciddi bir sorunun var olması gerekmez. Şayet evliliğinize önem veriyorsanız ve öylesine evlilik kararı vermediyseniz evlilik danışmanına başvurma fikri size uzak gelmeyecektir.

Evlilik danışmanına kimler gitmeli?

Evliliklerinde son noktaya gelenler:

Şayet içinde bulunduğunuz durum çok can sıkıcı ise ve bu nedenle evliliğinizi sonlandırmayı düşünüyorsanız bile bir uzman desteği alarak evliliğinizi birkez daha değerlendirmelisiniz. Çünkü kimi zaman eşler arasındaki olumsuzluklar ciddi gerilim oluşturur ve bu hal mantık kuralları çerçevesinde evliliği değerlendirmeyi önler. Bir evlilik danışmanı uzman bakış açısı ile evliliğinizi objektif olarak değerlendirmenizi sağlayacaktır. Bu destek sonrası kararınızda hâlâ ısrar edebiliyorsanız evliliğinizi yine bitirirsiniz. Ama ya bu destek sonrası hatalı bir karar verdiğinizi ve evliliği bitirmek istemediğinizi fark ederseniz ne olacak? Bu sebeple ciddi sorunlarda avukatla görüşmeden önce  bir danışman ile görüşmelisiniz..

Küçük sorunlar nedeni ile huzursuzluklar yaşayanlar:

Olayın bir diğer boyutu yaşanan minik sorunları tarafları huzursuz ve mutsuz etmesi durumudur. Hangi evlilikte olursa olsun taraflardan birinin yaşadığı olumsuzluk evliliklerinin sağlıklı seyrine olumsuz olarak yansıyacaktır. Evliliklerde yaşanan iletişim problemlerinden veya yanlış algılamalardan kaynaklanan  küçük mevzular büyüyebilmektedir. Bu sebeple sorunlar büyümeden çözümü sağlanmalıdır. Bunun dışında evde yaşanan huzursuzluğun sebebi kimi zaman bilinememektedir. Bu durumda da bir uzmandan destek alınmalı ve temeldeki sorun belirlenerek sorun çözümlenmeye çalışılmalıdır.

Kimi zaman ise sorun yaşanmasına gerek yoktur. Birtakım mevzuların (ev, çocuk, iş gibi…) danışılması ve daha doğru karar verilmesi için evlilik danışmanına başvurulabilmektedir. Veya bazı çiftler evliliklerini değerlendirmek için evlilik danışmanına başvurabilirler.

Evlilik öncesi destek isteyenler:

Nişanlılık öncesi veya nişanlılık döneminde bir uzmanla görüşmek evliliğin daha sağlam temelli başlamasını sağlayacaktır. Aslında hemen her bireyin yeni bir hayata başlamadan evvel gerek evlilik mevzularını görüşmek ve gerekse muhatabını daha iyi tanımak için bir uzmanla görüşmesi faydalı olacaktır.  Evlilik danışmanlığı hizmetini almak için evlilik danışmanına çiftin birlikte gitmesi en önemli ve güzel olanıdır. Ancak taraflardan biri bu desteği reddederse başlangıç için tek eşin gitmesi ve duruma göre eşini ikna etmesi sağlanabilir.