0-6 YAŞ Sağlıklı Çocuk Takibi
0-6 yaş Gelişim Danışmanlığı Yeme, uyku, Tuvalet becerileri, kardeş kıskançlığı,Tırnak yeme, alt ıslatma, anaokuluna uyum sorunlarında aileye ve çocuğa yönelik çalışılmaktadır.
0-6 yaş Gelişim Danışmanlığı Yeme, uyku, Tuvalet becerileri, kardeş kıskançlığı,Tırnak yeme, alt ıslatma, anaokuluna uyum sorunlarında aileye ve çocuğa yönelik çalışılmaktadır.
Çocuk Gelişim Testleri O-6 yaş grubunda en yaygın kullanılan Gelişimsel değerlendirme araçları: DENVER GELİŞİM TESTİ: Uygulanması çocuklar için kolay ve zevklidir. Çocuğun yaşıtlarına göre gelişiminin hızlı, yavaş ya da beklenen düzeyde olup olmadığını gösterir. Kişisel sosyal, ince motor, dil ve büyük kas becerileri değerlendirilir. Olası gelişim gecikmelerinin önceden tespit edilerek, önlem alınmasını kolaylaştırır. Belirli sürelerle gelişim takip edilebilir. ANKARA GELİŞİM ENVANTERİ: (AGTE): Çocukların gelişimi 4 farklı alanda ele alınır. Anne baba ya da çocukla çok vakit geçiren kişi ile uygulanır. Yaşıtlarına…
İşte öğrenci takibinde dikkat edilecek bazı öneriler, Okullar açılıyor ve şimdiden başarıya odaklanmak adına zihinsel olarak hazırlık yapılması ve başarı odaklı sağlıklı bir öğrenci takibinin nasıl yapılacağını bu yazımızda görebilirsiniz.
Koçluk süreci öğrencilere ilham vererek kişisel potansiyellerinin farkına varmalarını ve gerçekleştirmelerini sağlayan bir süreçtir. Öğrenci, belirlediği hedeflere ulaşabilmek için ona aynalık yapan koçuyla yol alır.
Eşinizin iç dünyasına dair bilgilerinizi nasıl arttırabilirsiniz? Eşinizi gerçekten nasıl tanıyabilirsiniz? Her ne kadar eşimizi tanımak noktasında derinleşmek istiyorsak da aslında ilk önce etkili bir şekilde iletişim kurmak için kendimizi eğitmeliyiz. İletişimde neden sorunlar yaşarız sorusu bizi çözüme de götürecektir. 1-Her Kişinin Kendine Ait İletişim Sözlüğü Vardır: İletişim hatalarının başında eşiniz ve siz aynı dili konuşmanıza rağmen, her biriniz yaratılıştan kaynaklanan farklı özelliklere sahip olmanızdır. Hepimiz farklı ortamlarda, farklı ailelerde, farklı deneyimlerle büyüyüp farkında olmadan kendi kullandığımız dilin dışında kendimize…
Bazı arkadaşlarının az bir çalışmayla başarılı olabildiğini gören öğrenciler, kendilerinin niçin çok çalışmak zorunda kaldığını anlayamıyor. Hâlbuki bu farkı eğitim döneminin başındaki bilinçli çalışma ve “öğrenmeyi öğrenmiş olma” oluşturuyor. Bunun için de motivasyon ve neyi, niçin öğrendiğini kavramak gerekiyor. Okullar açılıyor, dersler başlıyor. Her öğrenci ve velisi, başarılı bir ders yılı hayal ederek seneye başlıyor. Bununla beraber öğrencilerin çoğu istekli başladıkları ders yılını büyük ölçüde hayal kırıklığı ile bitiriyor. Buna yol açan nedenler ise yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Başlangıçta düzgün…