– Kış aylarında hareketliliği ister istemez artan çocukların anne ve babalarının yapmaları gereken en önemli şey; kendi imkanlarına göre bir okul dışı aktivite seçmesi için çocuklarını yönlendirmek olmalıdır.

– Spor ya da sanat aktiviteleri en iyi seçenek gibi gözükmektedir. Birçok hareketli çocuk spor sayesinde fazla enerjisini atmaktadır.

– Sanat aktiviteleri de aynı şekilde çocuğun enerjisini atabileceği hem de yaratıcı olmayı öğrenebileceği aktivitelerdir.

– Dövüş sporları da son yıllarda hareketli çocuklar için önerilen aktivitelerdendir. Çocuklar bu sayede hem arkadaşlarına zarar vermemeyi hem de kendilerini savunmayı öğrenmektedir.

– Öğretmenler ve okul yönetimi de çocukların sporla ve sanatla meşgul olmaları için daha fazla imkan sağlayabilir, beden ve sanat derslerinde kısıtlamaya gitmek yerine çocukları ders dışı aktivitelerle motive edebilir.

– Sınav sisteminin çocuklar üzerine yarattığı olumsuz etkiler üzerine onları bilgilendirebilir ve stresle başa çıkma yöntemlerini öğretebilir.

– Eğer tüm bu aktiviteye rağmen çocuklardaki hareketlilik ebeveynleri, öğretmenleri ve okul yönetimi tarafından aşırı bulunuyor ise mutlaka bir uzmana danışılmalı. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olup olmadığı araştırılmalı. Fakat unutulmamalıdır ki hareketli her çocuk hiperaktif değildir.