Tabii uykusuzluk veya az su içmek gibi hatalı alışkanlıklarımızın tetikleyici rolünü de unutmamak gerekiyor. Yaşam kalitemizi olumsuz yönde etkileyen bu baş ağrısından günlük yaşam alışkanlıklarında düzenlemeler yaparak korunmamız mümkün.

1-Ilık havluyu şakaklarınıza koyun
Ilık havlu ya da bir beze sarılmış buz kalıpları alın, şakak ile boyun bölgesine yerleştirerek bir süre bu şekilde tutun. Ardından aynı işlemi 20 dakika arayla 3 kez tekrarlayın.
2-Gevşeme terapilerinden faydalanın
Gevşemek demek, televizyon karşısında koltuğa uzanmak değildir. Derin nefes alma, davranış terapileri ile akupunktur gibi gevşeme terapileri beyindeki serotonin düzeyini arttırıyorlar. Bu sayede baş ağrısından korunmada etkili oluyor.
3-Ne az, ne fazla uyku
Uyku eksikliği her türlü ağrı için tetikleyici oluyor. Uyku düzeninizi; vücudun ihtiyacı olan bir erişkin için günde ortalama 6 saatten daha az uyumamak ve 10 saati de aşmamak şeklinde düzenleyin.
4-Duruşunuza dikkat edin
Düzgün bir duruş, özellikle kasların gerginliğini alarak ağrıyı azaltmaya yardımcı olabiliyor. Ayakta iken omuzlarınızı geriye ve yukarıya doğru itip, karın ile kalça kaslarınızı içe çekerek bu postürü sağlayabilirsiniz. Otururken de vücudunuzun dik olmasına ve başınızı öne doğru eğmemeye özen gösterin.
5- Öğün atlamayın
Alınan gıdaların türünden çok, öğün atlamak, bir başka deyişle uzamış açlık, baş ağrısını tetikleyebiliyor. Bu nedenle ara öğünlerle birlikte günde 5-6 öğün beslenmeyi ihmal etmeyin.