Archive

ogrenci koclugu gaziantep27

Sınavda Dikkati Toplayacak 5 Öneri

Psikolojik bir mücadele olan Sınavda başarıyı etkileyen pek çok faktör var. Dikkatin sürekli canlı tutulması da bunlardan biri. KOLAY SORU DEYİP GEÇMEYİN, EN ÇOK HATA KOLAYDAN ÇIKIYOR Sınavda dikkat hatalarını azaltmak için 5 öneri• Sınava girdiğinizde hangi alanlardaki testleri, hangi sırayla çözeceğinizi belirleyin.• Farklı soru tiplerinden bol bol sorular çözün.• Sınavlarda zor soru, kolay soru ayrımı yapmayın. Kolay sorular en sık dikkat hatası yapılan sorulardır.• Her öğrencinin dikkatinin zaman zaman dağıldığını unutmayın. Sınavda dikkatinizin dağıldığını hissettiğinizde 30 saniyelik kısa molalar…

Read More
bebek dilgelisimi bebek konusmasi

Bebeğinizin konuşmasını hızlandıracak neler yapabilirsiniz

Bebeklerde konuşma bebekten bebeğe farklılık gösterebilir. Bu yüzden telaşa kapılmamalısınız ama genel olarak bebekler 7 ile 10. aylarda 2 heceli, kısa ve tekrar eden kelimeleri söylemeye başlamalıdır örnek olarak: “mama, dede, baba, cici, anne…” kelimeleri verilebilir. Ayrıca anne ve babalar ilk önce anne mi baba mı polemiğine girmemelidir. Çünkü bebekler a, b, m, d, y harflerini daha kolay söylemektedir. Bu nedenle ‘baba’ demek ‘anne’ demekten daha kolaydır. Bebeklerin en zor söylediği harfler k, t, r dir. Özellikle r sesini bebek…

Read More
yabanci cisim yutan cocuk ne yapmali

Çocuğunuz yabancı cisim yuttuğunda ne yapmalı?

Küçük çocukların oynarken ağızlarına soktukları yabancı cisimler solunum yollarına kaçtığı takdirde ölüme sebep olabilir. Bu duruma engel olmak ya da gerçekleştiğinde yapılabilecekler ise; Çocuklar her şeyi öğrenmek ve meraklarını gidermek için ellerine aldıkları tüm cisimleri ağızlarına götürmeyi denerler. Bunu yaparken aynı zamanda konuşmaya ve oyun oynamaya da devam etme çabalarının sonucunda ellerindeki yabancı cisim solunum yoluna kaçarak nefes almalarını engeller ve boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kalırlar. Araştırmalara göre 1 yaşının altındaki çocukların ölüm sıralamasında bu cisim yutarak boğulma olayı 5.…

Read More
yenidogan bebek neler yapar cocuk gelisimi

Yenidoğan bebek neler yapar? Çocuk Gelişimi

Yenidoğan bebeğin farkındalığı sınırlı olsa dahi duyabilir, görebilir, koklayabilir, tat alabilir ve dokunmayı hisseder Yenidoğan bebeğin farkındalığı sınırlı olmakla beraber duyabilir, görebilir, koklayabilir, tat alabilir ve dokunmayı hissedebilir. Her an öğrenir; bu nedenle zengin bir uyarıcı çevreye ihtiyacı vardır. Ayrıca yaşaması için gerekli olan uyaranlara otomatik olarak verdiği refleksif tepkileri vardır. Duyma: Bebek daha anne karnındayken, 6. ve 7. aylarda duymaya başlar. 1 haftalık iken annesinin sesini tanır ve diğer seslere tercih eder. Onunla konuşulduğunda hareketleri azalır. 4 günlükken, acıkmışsa annenin ayak sesini duyunca besleneceğini…

Read More
gaziantep annebaba egitimi

Anne Baba Kavgalarından Çocuklar Nasıl Etkileniyor

Aile içi çatışmaların çocuklar üzerindeki olumsuz etkisi nelerdir?Öncelikle şu duruma bir açıklık getirmek gerekiyor; çatışma maalesef çok yanlış anlaşılan ve kötü karşılanan bir durumdur, halbuki evliliklerin doğasında olan ve sorunların çözülmesi ve mutluluk için atılan çok önemli bir adımdır. Düşünün sorunlar gizleniyor ve bastırılıyor, sorun yokmuş gibi yaşanıyor, sonrasında çok daha büyük patlamalar yaşanmıyor mu?Fakat ailelerimizde çatışma=kavga gibi bir denklem kuruluyor .Neden? Çünkü bizler öncelikle çatışmaları gizliyor ve sonrasında karşı saldırıya geçiyoruz arkasından da kavga başlıyor! Ya da çatışmaları olduğu…

Read More
gaziante ogrenci koclugu ders programi

Çocuğunuz Ders çalışmıyorsa nasıl davranmalı

Çocuğunuz ders çalışmıyorsa neler yapılmalıdır? Ders çalışma becerisi çocuklarda öz denetim ve düzen kavramının gelişmesi ile oluşan bir durumdur. Düzen ve Öz denetim kavramları anaokulu ve ilk öğretimin ilk zamanlarında kazanılmaya başlanırken ilk öğretimin üçüncü sınıftan sonraki zamanlarında artık çocuğun karar vererek verdiği kararların sorumluluğunu alması beklenmektedir. Ailelerin en çok yanıldıkları nokta çocuğun çok fazla ders çalışırsa başarılı olacağı düşüncesidir. Oysaki ilk öğretimin ilk yıllarında çocuğun yaşı ile doğru orantılı olarak yanlızca öz denetim ve düzen becerilerini geliştirebilmesidir.İlk öğretimin 4.…

Read More
Randevu ve Seans Bilgisi İçin Tıklayın
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Merhabalar Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Bize Yazın yada Arayın 0 534 363 98 96
Uzman Psikolojik Danışman Okan Bal, Pedagog, Aile Danışmanı ve Öğrenci Koçu, Başlıca Danışmanlık Konuları, Aile Danışmanlığı, Evlilik Danışmanlığı, Anne Baba Danışmanlığı, Öğrenci Koçluğu, Çocuk Danışmanlığı, Çocuk Pedagog, Ergenlik Danışmanlığı, Ebeveyn Danışmanlığı, Bireysel Danışmanlık Desteği, Zeka Testleri, Çocuk Gelişim Testleri Konuları. Başta Ankara, Çankaya, Etimesgut Olmak Üzere Bağlıca, Keçiören, Eryaman, Ümitköy, Yaşamkent, Sincan gibi yaşam alanlarından destek almak için randevu oluşturabilir destek alabilirsiniz.