Archive

Bebeğin zeka gelişimi için neler yapılmalıdır?

İnsan beyninin gelişimi hamileliğin 3. haftasından itibaren başlar, anne karnında ve doğumdan sonraki ilk yıllarda çok hızlı ilerler. Uzmanlar, 0-1 yaş arası dönemin bebeklerin zekâ gelişiminin desteklenmesinde önemli olduğunu belirtiyorlar. Bu dönemde anne – babalara önemli görevler düşüyor. Bebeğinizin 1 yaşına kadar zekâ gelişimi için bebeğinizle birlikte gerçekleştirebileceğiniz birçok aktivite vardır.   Doğumundan 4. ay’a kadar yapılabilecek aktiviteler -Kollarını ve bacaklarını yavaşça doğrultarak gerinme hareketleri yapın. Başlarda çok fazla esnetmeyin, bu bebeğiniz için acı verici olabilir. Bu hareketler hem sizin…

Read More

Çocuğum tableti cep telefonunu elinden düşürmüyor

Günümüzde çocuklarımızı tablet ve telefondan uzak tutmak pek mümkün olmuyor. Hal böyle olunca çocuklarımızla inatlaşmak yerine onlar için bu teknolojik aygıtları daha uygun hale nasıl getirebiliriz? Çocuklara tablet ve telefon ne zaman verilmeli? 5 yaş öncesinde uygun olmamakla birlikte önerilen çizgi film izlemek amacıyla tablet ve telefon kullanılabilir. Sonrasında da günde 30 dk geçmemek kaydıyla verilmesi uygun olur. Tablet hediye etmek için ideal yaş hangisi? Çocuklar, hedeflenen davranışı gerçekleştirdiğinde ödüle ulaştığı zaman yaptıkları işe daha sıkı sarılıyor. Ancak ödüller, sadece…

Read More

Disleksi belirtileri nelerdir?

Birçok anne-baba çocuklarının tembel olmasından şikâyet ediyor oysa bazen çocuk tembel olduğu için değil, disleksi bozukluğu olduğu için okuma ve yazmada zorlanıyor ve okul başarısı düşebiliyor. Bu nedenle anne-babalar çocuklarını yargılamadan, etiketlemeden önce bir kere daha düşünmelidir. Zekâ geriliğiyle alakası yok Disleksi; ‘doğuştan kelime körlüğü’ diye niteleniyor. Avrupa Disleksi Derneği’ne göre ise “Okuma, heceleme ve yazma becerilerini edinmede nörolojik kökenli bir farklılık” olarak tanımlanıyor. Birçok anne-baba çocuğunun her alanda çok zeki olduğunu ancak okuldaki basit okuma yazma ödevlerini yapmakta zorlandığını…

Read More

Planlı Ders Çalışmanın Kuralı Nelerdir?

Birçok öğrenci,  “Bu kadar dersi nasıl yetiştireceğim?”, “Okul dersleriyle birlikte sınavı nasıl birlikte götürebilirim?”, “Çalışmaya nereden başlamalıyım?”, “Konuları hangi sırayla çalışmalıyım?”, “Günde kaç saat ders çalışmalıyım?”, “Hazırladığım ders çalışma programına bir türlü uyamıyorum, hep aksatıyorum. Ne yapmalıyım” sorularına cevap bulamadığı için ders çalışma isteğinden uzaklaşıyor. Plan yapmak, programlı ders çalışmak birçok öğrencinin en büyük problemi arasında yer alıyor. Ne yazık ki birçok öğrenci vaktini plana uymak yerine plan yaparak geçirmektedir. Kendini doğru tanıyan öğrenci başarılı bir çalışma planı hazırlayarak ona…

Read More

Bebeğinizle bol bol konuşarak iletişim kurun

İlk dişsiz gülücük, ilk keyifli çığlık, ilk kelime, bebeğinizi izlerken nefesinizi tutmanıza neden olacak. Tüm bu gülümsemeler, çığlıklar, kelimeler bebeğinizin sizi fark ettiğinin bir belirtisidir ve anneliğin en heyecanlı anlarından sayılır. Bebeğiniz doğduğu andan itibaren sesinizi duyduğu için içgüdüsel olarak sizinle iletişim kurmak isteyecek. İlk kelimesinden önce de çığlıklarıyla size ihtiyaçlarını anlatmaya çalışacak zaten. İletişim kurması gecikirse hemen telaşlanmayın, bazı bebekler iletişim kurmanın püf noktalarını bulmakta zorlanabilir ama eninde sonunda sizin de yardımınızla bulur. Sizinle iletişim kuruyor! Belki sürekli uyuyor,…

Read More

Yeni Anne-Babalara Öneriler

9 ay boyunca beklenen, tüm sevgisini ona aktaran anne-babalar sabırlı olmak için kolları sıvaması gerekiyor. Gece boyunca sürekli ağlayan bebekler, yeni anne-babaları oldukça yorar. Bu sürece alışma aşamasında olan anne-babalar, gündüzleri de bebeğin bakımıyla ilgilendikleri için gece dinlenmek isterler. Ancak bebek gecenin büyük çoğunluğunda buna izin vermez. Yeni doğan bir bebekle yaşam 24 saat süren bir macera olsa da umudunuzu kaybetmeyin. Bebeğiniz 3 aylık olana kadar tek seferde en az 5 saat uyuyabilir. 6 aya kadar ise gece uykuları 9-12…

Read More
Randevu ve Seans Bilgisi İçin Tıklayın
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Merhabalar Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Bize Yazın yada Arayın 0 534 363 98 96
Uzman Psikolojik Danışman Okan Bal, Pedagog, Aile Danışmanı ve Öğrenci Koçu, Başlıca Danışmanlık Konuları, Aile Danışmanlığı, Evlilik Danışmanlığı, Anne Baba Danışmanlığı, Öğrenci Koçluğu, Çocuk Danışmanlığı, Çocuk Pedagog, Ergenlik Danışmanlığı, Ebeveyn Danışmanlığı, Bireysel Danışmanlık Desteği, Zeka Testleri, Çocuk Gelişim Testleri Konuları. Başta Ankara, Çankaya, Etimesgut Olmak Üzere Bağlıca, Keçiören, Eryaman, Ümitköy, Yaşamkent, Sincan gibi yaşam alanlarından destek almak için randevu oluşturabilir destek alabilirsiniz.