Bilgisayar oyunlarının bağımlılığı depresyona yol açmaktadır. Bilgisayar oyunları çocukları reel dünyadan koparıp, onları sorumlulukların olmadığı sanal dünyaya bağımlı hale getirdiklerini söylediler. Dünyada yapılan araştırmalara göre video veya internet üzerindeki oyunlar ile vakit geçiren çocukların bir süre geçince depresif belirtiler gösterdiklerigözlemlenmiştir.

Bilgisayar Oyunlarının Piskolojik Etkileri

Bilgisayar oyunları oynama alışkanlığı olan veya anne–babası tarafından oyun bağımlısı olarak abartıyla betimlenen gençler üzerinde yapılan araştırmalar, bilgisayar oyunlarının kişinin zamanın nasıl geçtiğini anlamadan, fiziki hayatı kaçırmaya sebep olduğu ve oyunlar sebebiyle yapılması gerekilen sorumlulukların umursanmadıkları ortaya çıktı.

“Çünkü unutuyorlar” Bilgisayar oyunları kişileri gerçek dünyadan uzaklaştırarak yabancılaştırıyor.

Bunun sonucu olarak da insanları sosyal kaygı ve depresyona sokuyor. Bilgisayar oyunlarındaki sanal boyutun gerçek dünyadaki sorumlulukların üzerini örtmesine izin verilmemesi için bu konuda ilk önce aile büyüklerine yani anne ve babaya sorumluluk düşüyor. Özellikle 10–17 yaş arası çocukların oyun saati eşit şekilde ve psikolojik durumuna göre düzenlenmeli, her bir saat bilgisayar oyununa karşılık iki saat fiziki olarak bilgisayardan uzak durularak vakit geçirilmeli ve çocuğa sorumlulukları hatırlatılmalı.

Çocuğunuzun bilgisayar, telefon ve oyunla ilgili davranışı günlük yaşamını etkileyecek düzeyde ve konuşarak bu davranışını kontrol edemiyorsanız ve iletişim kopuklukları oluşuyorsa uzman desteği almanız faydalı olabilir.

 

 

Sorunlarınızın Daha Sağlıklı Çözümü Adına Profesyonel Danışmanlık Hizmeti

(Yüz-yüze veya Online Randevu) Alabilirsiniz.

psikolojik-danisma-ogrenci-danismanligi-randevual1-gaziantep